KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

 

 

 PAŹDZIERNIK

 

16 PAŹDZIERNIKA godz. 9:00 - GRUPA 2

WYCIECZKA DO OGRODU BOTANICZNEGO

 

14 PAŹDZIERNIKA

DZIEŃ NAUCZYCIELA

Wszystkim naszym kochanym Teacherkom życzymy wielu sukcesów, radości oraz uśmiechu !!!

 

JESTEŚCIE THE BEST !!!

 

14 PAŹDZIERNIKA godz. 10:00

PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA

 

Nasze najmłodsze kochane maluszki oficjalnie wejdą do grona Playschool'owiczów :)

Maluszki ubierają się tego dnia NA GALOWO !!!

 

1 PAŹDZIERNIKA godz. 7:00

WYCIECZKA DO MICHAŁÓWKI

 

GRUPA 2

Warsztaty - "W krainie mydła"

GRUPA 3

Warsztaty - "Pieczenie ciasteczek"

Wyjazd obu grup godz. 8:00. Śniadanie godz. 7:30. Prosimy o punktualność. dzieci mogą zabrać drobne przekąski oraz picie. Planowany powrót ok. godz. 14:00 na późniejszy obiad.

Na miejscu oprócz warsztatów szaleństwo na placu zabaw, przejażdżka wozem, powrót do przeszłości w "Pokoju Prababci" oraz kiełbaski z ogniska :)

 

 

 

 

WRZESIEŃ 

 

 21 WRZEŚNIA godz. 13:00

DZIEŃ PRZEDSZKOLAKA

 

Spotkanie z iluzją czyli MAGICZNE ŚWĘTO NASZYCH PRZEDSZKOLAKÓW :)

 14 WRZEŚNIA

GRUPA 2 - ŚREDNIAKI

Wycieczka do Konarzewa

Śniadanie godz. 8:30. Wyjazd godz. 9:15. Powrót na późniejszy obiad ok. godz. 14:00

KOPANIE ZIEMNIAKÓW I KISZENIE KAPUSTY

Ramowy plan wizyty
1. Tradycja gromadzenia i przygotowania zapasów na zimę
2. Co to jest kapusta, skąd pochodzi ziemniak?
3. Kopanie i zbieranie ziemniaków z pola
4. Szatkowanie kapusty
5. Deptanie kapusty w beczce drewnianej ( każdy uczestnik depcze kapustę)
6. Przerwa połączona z wizytą w stajni
7. Pieczenie ziemniaków (ognisko)
Czas trwania do 3h

 

ZEBRANIA DLA RODZICÓW:

 


 11 WRZEŚNIA (piątek) godz. 16:00

ZEBRANIE Z RODZICAMI DZIECI Z GRUPY 3 (starszaki)


10 WRZEŚNIA
(czwartek) godz. 16:00

ZEBRANIE Z RODZICAMI DZIECI Z GRUPY 1 (średniaki)


09 WRZEŚNIA
(środa) godz. 16:00

ZEBRANIE Z RODZICAMI DZIECI Z GRUPY 1 (maluszki)

 


01 WRZEŚNIA
(wtorek)



Witamy bardzo serdecznie w nowym roku szkolnym !!!

Rozpoczynamy 1 września (we wtorek). Wracamy do starych godzin pracy ( 7:00 – 17:00) Wracają zajęcia edukacyjne, wracają zajęcia z rytmiki, tańca, religii, Przedszkoliada oraz zajęcia z teacher Marion. Od października wracają zajęcia dodatkowe (zajęcia plastyczne oraz robotyka)
Z radością wracamy więc do normalnego funkcjonowania naszego przedszkola. Normalnego – jednak ciągle w cieniu koronawirusa.
Oznacza to, że obostrzenia wprowadzone 26 maja będą kontynuowane i bezwzględnie przez nas egzekwowane.

1. Każdy rodzic oraz dziecko przed wejściem do budynku MUSI dokładnie zdezynfekować ręce oraz podeszwy butów na specjalnej macie. Rodzic MUSI być zaopatrzony w maseczkę ochronną lub przyłbicę. W szatni zachowujemy następujące zasady:
• 1 opiekun z dzieckiem/dziećmi
• dystans od kolejnego opiekuna z dzieckiem/dziećmi min. 1,5 m
• dystans od pracowników przedszkola min. 1,5 m

2. Przyjęte będą tylko ZDROWE dzieci. Przed wejściem na teren szatni dziecku będzie mierzona temperatura. Jeżeli wynik pomiaru wyniesie 370C lub więcej dziecko zostanie natychmiast odesłane do domu. Nie przyjmiemy również dziecka z katarem, kaszlem, wysypką lub innymi objawami chorobowym

3. Dzieci mogą przynieść do przedszkola JEDNĄ ZABAWKĘ taką, którą łatwo zdezynfekować. Nie przynosimy maskotek (pluszaków)

4. Jeżeli po powrocie z przedszkola zauważycie Państwo u dziecka jakiekolwiek objawy chorobowe (kaszel, temperatura, wysypka, biegunka, ból głowy, ucha, brzucha itp.) należy BEZZWŁOCZNIE poinformować o tym dyrekcję przedszkola !!!

5. Gdyby w Państwa rodzinie lub w Państwa otoczeniu zdarzyło się podejrzenie zarażenia COVID 19 należy NATYCHMIAST nas o tym powiadomić i zatrzymać dziecko w domu !!!

Przyjście dziecka do przedszkola będzie jednoznaczne z całkowitą akceptacją powyższych procedur.

Kochani !!!

Staramy się robić wszystko, żeby nie groziło nam zamknięcie przedszkola i powrót do zajęć zdalnych. Był to bardzo trudny i męczący okres zarówno dla Was, Waszych dzieci oraz dla całej naszej kadry. My ze swojej strony staramy się tak przygotować przedszkole, żeby zapewnić Waszym pociechom jak najbezpieczniejsze warunki do pracy i zabawy. Wszystko jest wyczyszczone, odkażone, zdezynfekowane. Cała nasza kadra (również nauczyciele zajęć dodatkowych oraz obsługa kuchni) została przebadana pod kątem Covid 19.

Ale bez Waszej pomocy nie zrobimy nic. Musimy wspólnie poddać się pewnym zasadom, żeby pobyt w przedszkolu był bezpieczny dla Waszych dzieci, dla Was i dla całej kadry. Dlatego bardzo prosimy o przestrzeganie naszych procedur.
Stęsknieni i pełni optymizmu widzimy się 1 września !!!



Co trzeba zabrać?
- Najważniejsze - DOBRY HUMOR - dobrze wiemy, że po tak długiej wakacyjnej przerwie ( niektórych dzieci nie było w przedszkolu nawet 3 miesiące) trudno jest czasami wrócić do przedszkola, bo trzeba wcześniej wstać, bo w domu najlepsze zabawki, bo z mamą jest najlepiej, bo nie wiem, czy poznam kolegów, bo zmieniam grupę i trochę się boję. Ale kochani - nosy do góry, naprawdę będzie super! Ważne żebyście się tylko odpowiednio nastawili - więc pamiętajcie - dobry humor to podstawa!

- Równie ważne - UKOCHANA ZABAWKA - to najlepsze lekarstwo nie tylko dla dzieci, które po raz pierwszy idą do przedszkola. Każde dziecko (coś Wam powiem w tajemnicy - dorośli czasami też...) lubi mieć przy sobie coś, co przypomina mu o domu, dodaje otuchy i odwagi. Więc śmiało - bierzemy zabawkę, na pewno będzie nam wtedy raźniej!

ALE - możemy przynieść tylko jedną zabawkę, taką, którą będzie łatwo odkazić - na razie wszystkie pluszaki zostają w domu :(

- Przydatne - UBRANIA NA ZMIANĘ - zdarzyć może się wszystko: ktoś nas potrąci i wylejemy kakao, zagadamy się i kapnie nam pomidorowa na sukienkę, zamyślimy się i mizeria wyląduje na spodniach, a zabawa była tak wciągająca, że toaleta zeszła na plan dalszy.... I super! Brudne dziecko to szczęśliwe dziecko! Ale czasami warto się jednak przebrać i chociaż mamy oczywiście w przedszkolu ubrania na zmianę - dzieci zdecydowanie wolą się przebierać we własne. Więc mała paczuszka na " nieprzewidziane zdarzenia" jak najbardziej polecana.

-  Wygodne PANTOFLE - wiadomo buty zmienić trzeba więc niech to będą ukochane pantofelki, ale takie, w których będzie można swobodnie biegać, skakać i szaleć. Pamiętajmy, że dziecko będzie je miało na nogach wiele godzin.

Reszta informacji zostanie przekazana na zebraniu, które odbędzie się w połowie września - o dokładnym terminie poinformujemy na naszej stronie oraz na FACEBOOKU  ( przy okazji serdecznie zapraszamy do polubienia naszej super strony !!! )
Na wszystkie pytania odpowiedzą również nauczycielki więc serdecznie zapraszamy!

WITAMY W NOWYM ROKU SZKOLNYM 2020 / 2021