KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

 

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS


MONDAY
Śn. Płatki kukurydziane (czekoladowe) z mlekiem. Bułka, chleb razowy, masło, miód, dżem, twarożek, szczypiorek, pomidor, rzodkiewka. Herbata
Ob. Barszcz biały. Kurczak w sosie śmietanowo - serowym, penne, surówka z kapusty pekińskiej. Napój owocowy. Banany i gruszki.
Pod. Kanapki z pastą jajeczną lub szynką. Pomidor, ogórek, papryka, szczypiorek. Herbata z cytryną.

TUESDAY
Śn. Szwedzki stół: angielka, chleb razowy, szynka, pasztet, ser żółty, twarożek, dżem, miód, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek, melon. Herbata, kakao
Ob. Rosół z makaronem. Kotlety z indyka, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym. Kompot owocowy.
Pod. Serki owocowe (biszkoptowe, czekoladowe, truskawkowe). Chałka z masłem. Herbata malinowa.

WEDNESDAY
Śn. Płatki kukurydziane z mlekiem. Bułka, chleb razowy, nutella, twarożek, dżem, szczypiorek, rzodkiewka. Herbata z cytryną
Ob. Krupnik ryżowy z wkładką mięsną. Kluski leniwe z cukrem i cynamonem. Napój owocowy. Jabłka, gruszki.
Pod. Parówki cielęce. Chleb z masłem. Pomidor, ogórek, papryka. Herbata z cytryną.

THURSDAY
Śn. Szwedzki stół: angielka, chleb razowy, szynka, ser żółty, twarożek, jajecznica, dżem, miód, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek, kiwi. Herbata, kakao
Ob. Krem brokułowo - groszkowy. Kotlety wieprzowo - cielęce, ziemniaki, kapusta zasmażana. Kompot
Pod. Gofry z owocami i bitą śmietaną. Sok owocowy

FRIDAY
Śn. Bułka, chleb razowy z twarożkiem, serem żółtym, dżem, miód, pomidor, ogórek, rzodkiewka. Kakao, Herbata owocowa
Ob. Zupa pomidorowa z ryżem. Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej. Napój owocowy. Banany, jabłka.
Pod. Kanapki z szynką, pasztetem, serem żółtym. Pomidor, ogórek, papryka. Herbata z cytryną