KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rozkład dnia

DAILY SCHEDULE                                                                                                                                                 

7.00 ~ Przyjście dzieci do przedszkola

Gry, zabawy i zajęcia dowolne dzieci według pomysłów własnych lub przy niewielkim udziale nauczyciela. Rozmowy kierowane zgodne z tematyką kompleksową i zainteresowaniem dzieci. Zajęcia indywidualne z dziećmi: praca wyrównawcza z dziećmi o specjalnych potrzebach edukacyjnych oraz z dziećmi uzdolnionymi. Zabawy ruchowe i ćwiczenia poranne.

8.45 ~ Przygotowanie do posiłku

Porządkowanie sali, wyrabianie nawyków i czynności higienicznych związanych z samoobsługą dziecka i przygotowaniem do śniadania

9.00 ~ Śniadanie

9.30 ~ Czas wolny

Zabawy dowolne dzieci lub zabawy integracyjne organizowane przez nauczyciela

10.00 ~ Zajęcia przedpołudniowe

Zajęcia językowe i dydaktyczne - realizowane zgodnie z podstawą programową oraz blokiem tematycznym na dany tydzień.
Zajęcia z native speakerem
Spacery i zabawy na świeżym powietrzu
Zajęcia umuzykalniające, taniec, rytmika
Zajęcia z psychologiem lub logopedą

11.30 ~ Czas wolny

Dowolne zabawy dzieci w sali przedszkolnej lub w ogrodzie

11.45 ~ Przygotowanie do posiłku

Porządkowanie sali, wyrabianie nawyków i czynności higienicznych związanych z samoobsługą dziecka i przygotowaniem do obiadu

12.00 ~ Obiad

12.30 ~ Poobiedni relaks

Odpoczynek dzieci w zależności od ich potrzeb: słuchanie muzyki relaksacyjnej, czytanej przez nauczyciela lub nagranej literatury dziecięcej, zabawy relaksacyjne

13.00 ~ Zajęcia popołudniowe

Zajęcia dodatkowe - gimnastyka, karate, warsztaty plastyczne, koncerty Łódzkiego Towarzystwa Muzycznego.
Kontynuacja zajęć dydaktycznych z całą grupą realizowane wg wybranego programu wychowania przedszkolnego
Zajęcia wyrównawcze - indywidualne i w małych grupach - praca wyrównawcza z dziećmi o specjalnych potrzebach edukacyjnych oraz z dziećmi uzdolnionymi.
Teatrzyki, spotkania z zaproszonymi gośćmi, imprezy okolicznościowe
Zabawy w ogrodzie przedszkolnym

14.15 ~ Przygotowanie do posiłku

Porządkowanie sali, wyrabianie nawyków i czynności higienicznych związanych z samoobsługą dziecka i przygotowaniem do podwieczorku

14.30 ~ Podwieczorek

15. 00 ~ Podsumowanie dnia

Zajęcia organizowane w grupach łączonych: utrwalenie treści programowych ~ zabawy z tablicą interaktywną, zajęcia twórcze rozwijające zainteresowania i zdolności dzieci
Zabawy dowolne dzieci w sali lub w ogrodzie.
Zajęcia dodatkowe według programów własnych. Indywidualne zajęcia z dziećmi, gry i zabawy stolikowe, dowolne zabawy dzieci w kącikach zainteresowań.
Rozchodzenie się do domów.

17.00 ~ Przedszkole zamknięte